🌹قسمت ۱۵:آفرینش، حیات🌹
(اقوات و منشأ)
اقوات به معنی غذای موجودات زنده ویا باصطلاح علمی غذای بیولوژیکی تکثیر پذیر است. این دوره از نظر علم زیست شناسی و همچنین نظر قرآن دارای اهمیت ویژه ای است. در این دوره، پایه و اساس خلقت انسان ، حیات و موجودات زنده گذارده می شود.
حیات، بدون غذای تکثیر پذیر و یا بیولوژیکی امکان ندارد.مفاهیم علمی و قرآنی خاک، حما مسنون(توده گل و خاک نرم و سیاه) و صلصال کالفخار(گل رسی پخته شده سفالی )که پایه خلقت انسان و حیات است در این دوره رخ میدهد. در سوره فصلت آیه 9 الی 12 دوره های متوالی خلقت زمین، اقوات، هفت آسمان و شش دوره تکامل زمین (سته ایام) شرح آن گذشت.دوره ایجاد غذای بیولوژیکی مهمترین دوره پیدایش حیات بر روی کره زمین بوده و مورد تاکید قرآن است. دانشمندان بویژه زیست شناسان زیادی( اکثریت اتیست) مانند رینهارد کاپلان ، ریچارد دی کرسان ، میلر ، اوپارین، …. روی منشأ حیات کار کردند و شرایط زیستی و مادی جانداران را بصورت ریز و دقیق تعیین نموده اند که اتفاقاً ، مطابق با علوم قرآنی است.مطلب مهم این است که تمامی آزمایشات بر روی کانی ها و خاک رس پخته(صلصال کالفخار)و در حرارت بر روی کانی دوده سیاه رنگ چسبنده ( حَمَإ مسنون)بجای مانده که ماکرومولکول های آلی را در برداشته است.
وَلَقَدْ خَلَقْنَا الإِنسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ.
خداوند متعال در آیه 7 سوره سجده می فرماید:
الَّذي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَ بَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسانِ مِنْ طينٍ-“خداوند تمامی چیز ها را در زمین به بهترین وجه خلق کرد (ماده را در زمین اولیه طوری آراست تا شرایط را برای خلقت انسان آماده کند) و سپس خلقت انسان را از طین یعنی خاک یا ماده بی جان آغاز کرد. تراب ، طین ،همه معنی ماده بی جان را میدهد . خداوند حیات را از ماده بی جان آفرید ودردرون پروسه حیات ,خلقت انسان را قرار داد.منابع:کتب علوم پایه ،اینترنت، فیزیک, شیمی ،زیست،بویژه سایت حمإ مسنون،نجوم.
نویسنده:علی اکبر نظریان
مدرس آموزش و پرورش و دانشگاه و پژوهشگر قرآن
لینک کانال و گروهای قرآنی :
۱-تلگرام
https://t.me/+RVnpvoHY1WBiY2I8
۲- یوتیوب
https://www.youtube.com/@purpose_creation ۳-ایتا
https://eitaa.com/joinchat/3238265325Cff78d72c5e
۴-شاد
https://shad.ir/qurantabas
۵- اینستاگرام
https://www.instagram.com/purpose_creation_official?igsh=MXFhN3M4OGd1ZWZ0cg==
۶-سایت ادیب – کیمیا طبس گلشن
۷ـ سایت رایان پژوهش طبس گلشن
https://rayanpajoohesh.ir/